13.31 bocian wysiadujący podniósł się na krótką chwilę, usunął jakiś kawałek czegoś poza gniazdo, zmienił pozycję wysiadywania.
Co ta kamerka tak szaleje?

Aha! rozumiem, szukamy bociana na łąkach?!
14.24 bocian cały czas leży na pisklętach, drugi na łąkach. Chyba przestało padać?
14.40 dorosły bocian wstał, wyrzucił pokarm, ale porcja była chyba znowu zbyt duża, jadł jeden młody, nie zauważyłam czy wreszcie połknął ten kawałek..drobniejszego jedzonka nie było znowu najmniejsze piskle nie miało dostępu do jedzenia. Strasznie w dołku mokro i błoto, bocianki mokre i bardzo brudne , dorosły odsłania je tylko na krótkie chwile (jedzenie, wietrzenie) i kładzie się zaraz dalej ogrzewać.
16.23 była zmiana i karmienie bocian "wypluł" pokarm tuż przed najmniejszym pisklęciem, jadły wszystkie maluszki jednak martwi mnie teraz jedna rzecz, najmniejsze młode chyba nie połknęło do końca pokarmu, widać było jak męczy się z połknięciem większego kawałka (glista,lub mała rybka)coś jasnego w każdym razie, a dorosły położył się zaraz na bociankach. Mam nadzieję że piskle połknęło wkońcu pokarm bo w przeciwnym razie pod rodzicem się udusi
16.48 znowu pada deszcz żal mi tych bocianów, stare sobie poradzą,ale może ten deszcz mieć niekorzystny wpływ na pisklęta
18.41 UFF wszystko wporządku z najmniejszym pisklaczkiem

maluch jakoś dał radę z tym dużym kawałkiem jedzenia, przełknął je , lub wypluł, niestety tego nie zauważyłam bo bocian za wcześnie usiadł na pisklętach
O 18.41 Dorosły bocian wstał na chwilkę, doglądnął piskląt i się od razu położył. Karmienia nie było.
Proszę o instrukcje jak robić na tej stronie zdjęcia?