Obserwacje

Łaskie bociany - I edycja programu

Re: Obserwacje

Postprzez Dorcia » 18 maja 2010, o 20:05

A tak na marginesie bocian zmienił pozycję . Widziałeś co z pisklakami?? Ja akurat odeszłam...
Pisklaki żyją
Dorcia

Postprzez paulina87 » 18 maja 2010, o 20:06

w dzisiejszym dzienniku w rubryce o Łasku czytamy pozytywne informacje ze zostalo oczyszczone gniazdo z czego sie bardzo ucieszylam a dzis wchodze na forum i co widze... i mam wielka nadzieje ze za kilka dni nie bede czytac ze niestety zadne z malych Bociankow nie przezylo;(((stworzyliscie fajny pomysl u Nas w miescie ze mozemy je podgladac i chce to robic dalej jak inni uzytkownicy ale jak tak dalej pojdzie bedziemy ogladac puste gniazdo...racja nie ma co sie klocic ani sprzeczac tylko PLubisz chcemy zobaczyc jakies poczynione kroki w sprawie tego czy warto ingerowac w to czy nie...wlasnie racja skonsultujcie sie z kilkoma specjalistami a nie z jednym co dwie glowy to nie jedna...
paulina87

Postprzez PLubisz » 18 maja 2010, o 20:06

majka 25010 napisał(a):Plubisz- czy Pan widział inne gniazdo, oprócz tego, które otaczacie taką opieką...widział Pan inne akcje ratownicze, chociażby tę w Przygodzicach...?

Kwestia jest taka, że nie chcemy ingerować w gniazdo!
PLubisz

Postprzez aga » 18 maja 2010, o 20:07

PLubisz napisał(a):
majka 25010 napisał(a):Plubisz- czy Pan widział inne gniazdo, oprócz tego, które otaczacie taką opieką...widział Pan inne akcje ratownicze, chociażby tę w Przygodzicach...?

Kwestia jest taka, że nie chcemy ingerować w gniazdo!

No brawo! wreszcie szczera odpowiedż, niech się młodzież uczy jak pisklęta przegrywają z Naturą!
aga

Postprzez adminlask » 18 maja 2010, o 20:09

cicha napisał(a):Pytania o starego boćka kierujemy do Ciebie , bo myślimy , że jako admin masz lepszy niż my wgląd w to co się dzieje.

Administrator nie znaczy specjalista od bocianów.
Ja tylko stworzyłem i prowadzę stronę oraz staram się w miarę możliwości pilnować porządku na forum.
Od podejmowanie decyzji są inni.
adminlask
Administrator

Postprzez Natura » 18 maja 2010, o 20:09

Drodzy, kochani miłosnicy bocianów !
W imieniu Matki NATURY prosze o rozsadek i powsciągnięcie emocji.
Tak juz jest, że jednym sie udaje przezyć innym niestety nie. Choć to dla widzów bardzo bolesne, jednak - to brutalne co powiem - nie zawsze pomoc człowieka jest najlepszym rozwiazaniem. Człowiek ma inne spojrzenie i sie wydaje, że interwencja pomoże. A wcale tak nie musi być, może byc gorzej.
Człowiek powinien pomagać inaczej - jak to juz w Łasku robiono: pozbierac smieci. I np. przed sezonem wzmocnic podstawe gniazda. Ale przeciez nie nalezy zakładac dachu - bo pada deszcz, zabierac dzieci rodzicom - póki jeszcze rodzice sa, itd.
Naprawde do końca NIKT nie wie gdzie zaczyna sie granica interwencji człowieka. Zaufajmy NATURZE i kompetentnym ludziom.
Mnie jest tez ogromnie żal gdy widze dramat bocianich rodzin w Przygodzicach i tu w Łasku.
O ilu innych nie wiemy ?
POZDRAWIAM SERDECZNIE
Natura

Postprzez aga » 18 maja 2010, o 20:10

Powiedzmy sobie jasno, skoro bocian nie wrócił skazał młode na śmierć, i koniec!, lub wydarzyła się inna sytuacja. Czas pokaże.
aga

Postprzez paulina87 » 18 maja 2010, o 20:11

PLubisz...no to ze nikt nie chce ingerowac w gniazdo to widac..gdyby bylo inaczej nie bylo by tej calej debaty...ale czemu natura musi wygrac jesli mozna cos z tym zrobic??eh...i tak Nasze starania o jakas ingerencje sa zbedne wiec pozostaje Nam patrzec i czekac...
paulina87

Postprzez PLubisz » 18 maja 2010, o 20:12

Natura napisał(a):Drodzy, kochani miłosnicy bocianów !
W imieniu Matki NATURY prosze o rozsadek i powsciągnięcie emocji.
Tak juz jest, że jednym sie udaje przezyć innym niestety nie. Choć to dla widzów bardzo bolesne, jednak - to brutalne co powiem - nie zawsze pomoc człowieka jest najlepszym rozwiazaniem. Człowiek ma inne spojrzenie i sie wydaje, że interwencja pomoże. A wcale tak nie musi być, może byc gorzej.
Człowiek powinien pomagać inaczej - jak to juz w Łasku robiono: pozbierac smieci. I np. przed sezonem wzmocnic podstawe gniazda. Ale przeciez nie nalezy zakładac dachu - bo pada deszcz, zabierac dzieci rodzicom - póki jeszcze rodzice sa, itd.
Naprawde do końca NIKT nie wie gdzie zaczyna sie granica interwencji człowieka. Zaufajmy NATURZE i kompetentnym ludziom.
Mnie jest tez ogromnie żal gdy widze dramat bocianich rodzin w Przygodzicach i tu w Łasku.
O ilu innych nie wiemy ?
POZDRAWIAM SERDECZNIE

Dziękuje za tego posta...
PLubisz

Postprzez cicha » 18 maja 2010, o 20:14

Tak się bez sensu kłócicie , że nikt nie zauważył zmiany pozycji w gnieździe:(
Ci , co mają pretensję o brak ingerencji - nie mają racji! Nie wolno nam ingerować w naturę. Możemy ją tylko obserwować i ubolewać nad losem malutkich:(
cicha

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Łaskie bociany - I edycja programu